Skip to main content
Harland Prijs voor speculatieve verhalen schrijfwedstrijd

Harland Prijs voor speculatieve verhalen schrijfwedstrijd

Schrijfwedstrijden
Hits: 56

De Harland Prijs-schrijfwedstrijd is een uitdaging voor zowel nieuwe auteurs, ervaren schrijvers van andere genres die eens het speculatieve genre willen proberen én natuurlijk voor de vele veteranen van het fantastische genre, die soms al jaren inzenden voor de Harland Prijs en voorgangers. We hopen op veel en gevarieerde inzendingen, die alle subgenres van de speculatieve fictie omvatten. Naast de hoofdcategorieën fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme kun je bijvoorbeeld denken aan climate fiction, grimdark fantasy, dystopische fictie, humoristische SF of fantasy, psychologische horror, post-cyberpunk, weird fiction, historische fantasy, silkpunk, alternatieve historie, (post)apocalyptische fictie, steampunk, afrofuturisme of urban fantasy. Maar ook als je niet weet in welk subgenre jouw fantastische verhaal valt, ben je van harte welkom om mee te doen. De enige beperkingen zijn jouw fantasie en schrijfvaardigheid.

Zorg er voor dat je als auteur een goed beeld hebt van wat al bestaat, welke clichés en valkuilen je moet vermijden en schrijf dan je allerbeste verhaal. Of twee. Het is toegestaan om samen met anderen je verhaal te schrijven. De Harland Prijs is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor alle deelnemers, een geldprijs en eeuwige roem voor de winnaar. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd en worden de winnende auteurs in een artikel gepromoot richting zo'n kwart miljoen Hebban-leden.

Inzenden kan vanaf vrijdag 6 september tot en met zondag 6 oktober (één minuut voor middernacht). Alle details worden in het inzendartikel dat op 6 september op Hebban verschijnt (inclusief inzendformulier) definitief uitgelegd, maar het reglement is al bekend en geldt voor de drie grote schrijfwedstrijden op Hebban. Ook de planning is grotendeels al rond en gepubliceerd op de Schrijfwedstrijdenpagina.

De uitreiking van de Harland Prijs 2024 is weer in Bibliotheek Utrecht (Neude) tijdens de Middag van het Fantastische Boek op 15 februari 2025!


Deadline: 06-10-2024 23:30 uur.
Bron: https://www.hebban.nl/artikelen/schrijf-een-speculatief-verhaal-voor-de-harland-prijs-2024-schrijfwedstrijd

Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd

Je kunt op elk moment, gratis en onbeperkt, een verhaal of gedicht publiceren op Lezenswaardig!

Jury