Skip to main content

In deze rubriek vind je een aantal (toekomstige) projecten van Lezenswaardig!, waaronder de organisatie van schrijfwedstrijden. We organiseren zelf schrijfwedstrijden in samenwerking met Schrijverspunt.

Actuele schrijfwedstrijden van Lezenswaardig!

Hoe kun je meedoen aan een schrijfwedstrijd van Lezenswaardig!?

Periodiek organiseert Lezenswaardig! schrijfwedstrijden i.s.m. Schrijverspunt. Een overzicht van alle actuele schrijfwedstrijden van Lezenswaardig! kun je altijd vinden in de rubriek Projecten.

Iedereen kan gratis meedoen aan deze schrijfwedstrijden. Je kunt online je verhaal of gedicht toevoegen. Alle ontvangen inzendingen publiceren we, tijdelijk, op deze website

Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal of gedicht. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal/gedicht geen schrijffouten…

De voorwaarden voor deelname zijn:

  • Deelname is mogelijk door binnen de aangegeven periode van de betreffende schrijfwedstrijd je verhaal/gedicht in te zenden. Je hoeft géén account aan te maken!
  • Je inzending is geschreven in de Nederlandse taal.
  • Je inzending dient te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende wedstrijd.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen/gedichten nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het inzenden van meerdere verhalen/gedichten voor een schrijfwedstrijd is toegestaan.

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Lezenswaardig!i.s.m. Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen of gedichten. Door deelname aan de wedstrijd verleen je Lezenswaardig! toestemming om je verhaal of gedicht in de nog uit te geven bundel te publiceren.

Wat kun je winnen?

De winnaar ontvangt een gratis exemplaar van de uit te geven bundel. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis lidmaatschap voor Lezenswaardig!

De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zonder korting verkocht.

De uitslag:

We streven ernaar de uitslag van een schrijfwedstrijd binnen twee weken bekend te maken. De uitslag publiceren we bij nieuwtjes op deze website! Na afloop van de publicatieperiode op deze website verwijderen we de ontvangen inzendingen.

Meer informatie:

Bij de betreffende schrijfwedstrijd is verdere informatie te vinden.

De schrijfwedstrijden staan ook aangegeven bij https://schrijvenonline.org/ en https://www.schrijverspunt.nl/

Kijk ook bij: Veelgestelde vragen.

Hoe bepaalt Lezenswaardig! de winnaar(s)?

Lezenswaardig! wil als resultaat van een schrijfwedstrijd een lezenswaardige bundel met verhalen of gedichten uitgeven. Daarom ligt het eindoordeel over de keuze van de geschikte verhalen/gedichten voor een bundel bij de redactie van Lezenswaardig!

Leden en bezoekers kunnen echter door het geven van een waardering aangeven welke inzendingen voor een schrijfwedstrijd ze lezenswaardig vinden. De redactie betrekt de rating van een inzending dan ook bij haar overweging. Daarnaast speelt het totale aanbod van inzendingen een rol. De redactie streeft bij haar keuze naar variatie en diversiteit bij de inhoud van de bundel.

Commentaren van bezoekers bij een inzending spelen voor de redactie geen rol.

De verschillende redactieleden beoordelen alle inzendingen.

Jury