Skip to main content

Een kort verhaal of kortverhaal, bij voorkeur maar niet beperkt tot maximaal 1000 woorden, is een kort prozawerk, langer dan een anekdote en korter dan een novelle en zich gewoonlijk beperkend tot slechts enkele personages.

4.0

Waarderingen: 1
Hits: 25

Keuzemenu's

Er is maar weinig in dit ondermaanse dat mij zo buitensporig ergert als het fenomeen ‘keuzemenu’ dat ik voorgeschoteld krijg als ik willekeurig welke organisatie bel. Er is geen ontkomen aan. Altijd moet ik mij door een keuzemenu heen eten als door een rijstebrijberg om luilekkerland te bereiken. ‘Om u beter van dienst te kunnen zijn’, is steevast het adagium. Na de keuze volgt dan: ‘Een ogenblik geduld alstublieft, al onze medewerkers zijn in gesprek’.  Ik ga even rekenen. ‘Al onze medewerkers’, hoeveel zouden dat er zijn? Meer dan één, neem ik dan aan. Laten we zeggen drie. Op een keuze menu van 5 opties zouden dat er 15 zijn… In totaal 15 mensen die in de startblokken staan om mijn vraag te beantwoorden. Natuurlijk allemaal gespannen afwachtend welke keuze ik zal intoetsen, want dat weten ze niet van te voren. Dan toets ik mijn keuze in en… ineens zijn ze allemaal in gesprek. Dat snap ik. Want de gelukkige die mijn telefoontje mag beantwoorden roept vanzelfsprekend luid over de afdeling  ‘Yes, deze is voor mij!’ en gaat vervolgens iedereen af voor boxjes en high 5’s om dit heuglijke feit met collega’s te delen, te toasten en taart te eten. Logisch dat je dan als beller even moet wachten.

Vroeger belde je een organisatie en dan waren er één of twee telefonistes (v/m) waaraan je de vraag stelde en je direct doorverbonden met de betreffende afdeling. Superefficiënt natuurlijk maar lang niet zo spannend als bij elk inkomend telefoontje te kijken welke keuze het wordt. Wat is er leuker dan weddenschappen af te sluiten van: ‘Ik zet er een krat bier op dat de volgende beller een 5 intoetst!’ Het is niet meer dan logisch dat iedere organisatie die serieus werk maakt van het gemotiveerd houden van de medewerkers kiest voor zo’n keuzemenusystematiek.

Misschien moet ik me er dus niet aan ergeren en voor ogen houden wat mijn telefoontje en menukeuze voor geluk brengen in organisaties. Het zal me niets verbazen als ik, na mijn dood, bij de hemelpoort aangekomen hoor: ‘Welkom bij de hemel! Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen we u uw Burgerservicenummer in te toetsen en af te sluiten met een hekje. Er volgt nu een keuzemenu: wilt u een plaats in de hemel aan de linkerkant van het politieke spectrum, kies een 1. Wilt u graag tot de middengroep toetreden toets 2. Wilt u liever tot de rechtervleugel behoren toets 3. Voor seks, drugs en rock & roll toets 4. Ik zie mezelf 4 intoetsen waarop ik dan vast hoor: “Welkom in de hel. Al onze medewerkers zijn in gesprek en u weet net zo goed als wij dat dit een eeuwigheid gaat duren’.

Martin Reekers, 2024

©

Jouw waardering of commentaren? Klik op een van de balken hieronder.

LEZENSWAARDIG?

Klik opom de gewenste score te kiezen en dan op Waardeer.

COMMENTAAR
Auteurs stellen een reactie op prijs. Alvast onze dank voor jouw commentaar.
Gravatar
Bert Jaarsma
Herkenbaar en met plezier gelezen. Is het eigenlijk niet meer een column?
1
Laat reactieformulier zien

Recente inzendingen

Lezenswaardig

Jury