Skip to main content

Je inzending om te publiceren op de website (gasten)

INzenden

Je kunt gratis een zelfgeschreven tekst (proza of poëzie) publiceren op de website van Lezenswaardig! Voeg de noodzakelijke informatie toe en kies de tekstsoort voor deze inzending. Na inzenden publiceren we automatisch je inzending en is de inzending te vinden in de door jou aangegeven tekstsoort. Het copyright voor je inzending blijft te allen tijde bij jou!

Ongeldige invoer

Voornaam en achternaam

Ongeldige invoer

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen

Selecteer een schrijfactiviteit!

Maak hier je keuze

X-tekst

Hoe schrijf je in maximaal 280 karakters (spaties, letters van het alfabet, cijfers en leestekens), exclusief de titel, een lezenswaardige tekst? Hoe weet je ons te boeien met een aantrekkelijke, spitsvondige tekst in max. 280 karakters die zo op X kan worden toegevoegd?

Wil je het aantal karakters controleren? KLIK HIER!

55 woorden

Een compleet verhaal (excl. de titel) geschreven in exact 55 woorden. Liefst met een twist aan het eind.

Kort verhaal

Een kort verhaal of kortverhaal, bij voorkeur maar niet beperkt tot maximaal 1000 woorden, is een kort prozawerk, langer dan een anekdote en korter dan een novelle en zich gewoonlijk beperkend tot slechts enkele personages.

Column of cursiefje

Een column is een met regelmaat verschijnend, kort stukje proza, waarin een bepaalde mening wordt onderbouwd, of een bepaald idee wordt uitgewerkt. Het gamma reikt van huiselijke voorvallen tot de wereldpolitiek. Ook een cursiefje is mogelijk.

 
 

 

 

Gedicht

Onder een gedicht of vers verstaan we een (literaire) geschreven tekst die met klank, ritme of beelden een esthetisch of ander effect beoogt en naast de letterlijke nog een of meer andere symbolische betekenissen kan hebben.

Vrij vers

Onder een vrij vers verstaan we op deze website die poëzie waarin de traditionele versvormen niet worden gehanteerd. Er is dus geen sprake van metrum of maatsysteem, eindrijm of een vaste strofebouw, of een traditionele vaste vorm als sonnet of kwatrijn.

Japanse dichtkunst

Bij Japanse dichtkunst hebben we op deze website met name haiku, senryû en tanka voor ogen. Het kenmerk van veel van de dichtvormen van de Japanse dichtkunst, is de opbouw uit korte verzen, die elk uit een aantal regels met een vast aantal tijdseenheden opgebouwd zijn.

Invalid Input

Geef hier de dichtvorm (Haiku, Tanka, etc.) van je inzending aan.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Captcha
Refresh Invalid Input

We willen spam voorkomen dus graag de zichtbare cijfers invullen.

Niet correct aangegeven

Jury