Skip to main content

PUBLICATIES

Wat zijn de voorwaarden om hier te publiceren?

Leden en bezoekers kunnen onbeperkt en gratis een eigen tekst (proza of poëzie) publiceren op de website van Lezenswaardig!

De publicatie dient qua inhoud en stijl te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende tekst- of dichtsoort. Een verhaal van 55 woorden dient dan ook een zelfstandig verhaal te zijn en exact 55 woorden te tellen!

Publicaties of commentaren die we aanmerken als onnodig kwetsend, discriminerend, onfatsoenlijk of niet passend binnen de gekozen tekst- of dichtsoort verwijderen we van de website.

Na publicatie is aanpassing van de inzending niet meer mogelijk😒. Controleer dus voorafgaand je tekst op type of taalfouten.

We wensen je vooral veel plezier bij het schrijven en lezen van de verschillende publicaties.

 

Hoe geef je een publicatie een waardering?

Leden en bezoekers kunnen elk verhaal of gedicht een persoonlijke waardering geven, met de volgende mogelijkheden:

1= Zeer matig lezenswaardig

2= Matig lezenswaardig

3= Lezenswaardig

4= Lezenswaardig en aantrekkelijk geschreven.

5= Zeer lezenswaardig en aanbevolen voor andere lezers

De mogelijkheid om een waardering te geven is onder elke publicatie te vinden. Klik opom de gewenste score te kiezen en dan op Waardeer.

WEBSITE

Waarom deze website?

Uit ervaring weten we dat er erg veel schrijvers zijn die teksten (verhalen of gedichten) schrijven die zeer de moeite van het lezen waard zijn. Die schrijvers willen we graag de mogelijkheid bieden om zelf geschreven teksten te delen met anderen. En zo ontstond Lezenswaardig!

Lezenswaardig! is een niet-commerciële website. Bezoekers kunnen om die reden gratis eigen teksten toevoegen of de teksten lezen die we publiceren. Meedoen aan onze schrijfwedstrijden is eveneens gratis. Ook willen we geen storende advertenties vertonen op de website. We vertonen alleen activiteiten van onze partners die onze doelstelling onderschrijven.

Door de keuze van laagdrempelige mogelijkheden voor bezoekers en een minimale sponsoring zijn we genoodzaakt om een beperkte bron van inkomsten te onderhouden. Tenslotte brengen de ontwikkeling en het beheer van de website, naast redactionele activiteiten, wel kosten met zich mee. Dus ja, de website is gratis toegankelijk en interactief te gebruiken en dat zal zo blijven, maar voor een aantal extra mogelijkheden (voor leden en plusleden) vragen we een beperkte vergoeding.

Werkt een link of pagina niet goed?

We streven naar een website die goed werkt, maar soms gaat er helaas wat mis.

Heb je een probleem ontdekt met een link, een pagina of bijvoorbeeld bij het invullen formulier? Laat het ons svp zo snel mogelijk weten, dan herstellen we het.

Onze dank is groot voor je tip!

SCHRIJFWEDSTRIJDEN

Niet het juiste antwoord gevonden?

Stuur ons een mailbericht en we helpen je verder!

LIDMAATSCHAP

Wat zijn de mogelijkheden voor bezoekers?

Bezoekers kunnen alle, openbare, pagina's van de website van Lezenswaardig! bezoeken. Inloggen is niet mogelijk.

De mogelijkheden:

 • Bezoekers kunnen gratis zelf geschreven teksten (proza of poëzie) publiceren* op de website.
 • Bezoekers kunnen gratis elke publicatie een waardering geven of een commentaar toevoegen.
 • Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan elke door Lezenswaardig! georganiseerde schrijfwedstrijd.
 • Bezoekers kunnen gratis een schrijfwedstrijd toevoegen aan het overzicht met actuele schrijfwedstrijden.

* We publiceren inzendingen van bezoekers minimaal 4 maanden. Daarna verwijderen we, periodiek, publicaties met de laagste waardering. Lezenswaardige teksten blijven dus langer gepubliceerd!

 

Wat zijn de mogelijkheden voor leden?

Leden hebben alle mogelijkheden zoals aangegeven bij bezoekers. Vooraf inloggen is noodzakelijk om gebruik te maken van  de extra mogelijkheden.

De extra mogelijkheden:

 • Leden hebben een minimale publicatieperiode langer dan voor bezoekers, namelijk 12 maanden. Daarna verwijderen we, periodiek, publicaties met de laagste waardering.
 • Leden worden opgenomen in het publieke leden overzicht. Bij elk lid is een overzicht te vinden van de eigen publicaties.
 • Leden kunnen, desgewenst, een profielafbeelding tonen bij eigen publicaties en in het ledenoverzicht.
 • Leden hebben extra mogelijkheden bij het geven van commentaar of een reactie op commentaar. Leden kunnen b.v. ook aangeven automatisch een mailbericht te willen ontvangen bij een commentaar of reactie op een publicatie.
 • Leden kunnen eenvoudiger meedoen aan de mogelijkheden (geen captcha, geen herhaald toevoegen van informatie, etc. Voor leden voegen we de basisinformatie standaard toe.)
 • Leden kunnen een eigen publicatie, op verzoek, laten verwijderen (handig als je niet zo enthousiast meer bent over je eigen inzending).
 • Leden kunnen een eigen publicatie, op verzoek, laten aanpassen (iedereen maakt soms een foutje😉)

We verwachten nog meer extra mogelijkheden voor leden toe te voegen.

Ook lid worden?

Binnenkort is dat mogelijk!
Wat zijn de mogelijkheden voor Plusleden?

Deze mogelijkheid is nog niet beschikbaar.

Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap bij Lezenswaardig!?

Beëindiging van je lidmaatschap is op elk moment mogelijk. Stuur ons je verzoek om je lidmaatschap te beëindigen en we verwijderen je account, je publicaties en de betreffende commentaren.

We stellen het op prijs, niet verplicht, als je de reden van je beëindiging aan ons laat weten.

COMMENTAAR EN REACTIES

Hoe kun je een commentaar toevoegen?

Bezoekers en leden kunnen op vrijwel alle pagina's van de website van Lezenswaardig! een commentaar toevoegen. De mogelijkheden om een commentaar te geven of een reactie is voor leden en plusleden alleen wat uitgebreider!

Onder elke publicatie is de mogelijkheid om commentaar van anderen te lezen of zelf commentaar of een reactie op commentaar toe te voegen. Zelf toevoegen is mogelijk door op Laat reactieformulier zien te klikken.

Ingelogde leden kunnen direct commentaar toevoegen. Bezoekers dienen eerst nog de noodzakelijke informatie te geven.

Aan welke voorwaarden moet een commentaar voldoen?

Bij het geven van commentaar of een reactie gaat het om respect of begrip voor de ander. De feedback dient altijd over de betreffende publicatie te gaan.

De mogelijkheid om commentaar of een reactie te geven is geen forum maar een hulpmiddel om de auteur en mogelijk andere lezers feedback te geven over de lezenswaardigheid en jouw leeservaring bij het lezen van die publicatie. Discussie over andere zaken stellen we dan ook niet op prijs en verwijderen we zo nodig.

Door in te stemmen met de voorwaarden, ga je akkoord met het volgende: 

 1. Om de volledige verantwoordelijkheid te aanvaarden voor de opmerking die je indient. 
 2. Geen lasterlijke, beledigende, racistische, seksistische, bedreigende, vulgaire, obscene, haatdragende of anderszins ongepaste opmerkingen te plaatsen, of opmerkingen te plaatsen die een strafbaar feit vormen, fatsoensnormen overschrijden of aanleiding geven tot burgerlijke aansprakelijkheid. Het uitgangspunt is respect voor de ander.
 3.  Geen materiaal dat beschermd is door auteursrecht, handelsmerk of ander eigendomsrecht te plaatsen of beschikbaar te stellen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar van het auteursrecht, handelsmerk of enig ander eigendomsrecht.
 4. Geen commerciële teksten of verwijzingen te plaatsen

Auteurs stellen een commentaar of reactie erg op prijs. De voorwaarden klinken misschien wat zwaar maar gaan vooral om het voorkomen van ongewenste uitlatingen. 

Heb je tip of suggestie voor de redactie? Plaats die dan niet in een commentaar maar stuur die naar de redactie. Dat is hieronder mogelijk.

Kan ik een profielafbeelding laten zien?

Ja, dat is mogelijk. Als je gebruik maakt van een Gravatar dan verschijnt automatisch de door jou gekozen profielafbeelding.

Gebruik van een Gravatar is gratis. Nog geen Gravatar?

Hieronder de mogelijkheid om er een te maken.

Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap bij Lezenswaardig!?

Beëindiging van je lidmaatschap is op elk moment mogelijk. Stuur ons je verzoek om je lidmaatschap te beëindigen en we verwijderen je account, je publicaties en de betreffende commentaren.

We stellen het op prijs, niet verplicht, als je de reden van je beëindiging aan ons laat weten.

Jury